Thomas Dakin

Alkohol
42 %
Typ
London Dry
Původ
Anglie

Informace o ginu

V našich končinách poměrně neobvyklý gin, v Anglii dobře známá a zavedená značka. Tenhle kousek se ke mě dostal na letišti v Manchesteru, kde jsem si ho vybral jako lokální suvenýr z cest. Gin je složený z 11 botanicals, mezi nimi se objevuje i jedna netypická- křen. Dominantní jsou ovšem jalovec a pomerančová kůra. Vše plněno do nepřéhlednutelné namodralé hranaté lahve s červenou etiketou přes většinu plochy lahve.

Gin je vyladěn na 42%, což má mít odpodstatnění- dle vyjádření zodpovědné destilérky při vyšších procentech nastupuje výrazná chuť křenu, který pak je v chuti dominantní. Při nižších procentech je gin zase příliš citrusový. Ve skutečnosti gin chutná velmi bohatě s jemnými citrusovými tóny, propisuje se nasládlá pomerančová chuť s výraznými jalovcovými tóny a zakončuje kořeněným, až příjemně štiplavým nádechem.Na chutě se jedná o velmi komplexní gin s dobrou vyvážeností a díky kořeněnému doběhu zůstává v ústech déle než ostatní giny. Žádná z chutí není výrazně dominantní tak, aby zakrývala ostatní a vše se skvěle doplňuje.

Thomas Dakin Gin mě oslovil, jelikož mám rád jalovcově výraznější giny, navíc tento, v kombinaci s netradičním křenem je výbornou volbou pro chuťově neobvyklý gin, který se dá pít při jakékoli příležitosti.

S čím gin míchat

Doporučuju přidat kousek pomeranče nebo pomerančovou kůru. Perfect serve dle destilérky je lístek koriandru a pomerančová kůra.

Pro pokračování na web klikněte kamkoliv

Tady se všechno točí kolem ginu

Sbíráme giny, ochutnáváme je, ale taky vyrábíme, prodáváme a píšeme o nich. Tenhle portál je něčím, co jsme chtěli číst, ale neexistovalo to. Proto jsme ho vytvořili a stojíme si za ním.

Na jednom místě tady najdete všechno o českých i světových ginech, náš pohled na jejich pestrý svět a věříme, že i inspiraci.