Thomas Dakin

- Alkohol
- 42 %
- Typ
- London Dry
- Původ
- Anglie
Informace o ginu
V našich končinách poměrně neobvyklý gin, v Anglii dobře známá a zavedená značka. Tenhle kousek se ke mě dostal na letišti v Manchesteru, kde jsem si ho vybral jako lokální suvenýr z cest. Gin je složený z 11 botanicals, mezi nimi se objevuje i jedna netypická- křen. Dominantní jsou ovšem jalovec a pomerančová kůra. Vše plněno do nepřéhlednutelné namodralé hranaté lahve s červenou etiketou přes většinu plochy lahve.
Gin je vyladěn na 42%, což má mít odpodstatnění- dle vyjádření zodpovědné destilérky při vyšších procentech nastupuje výrazná chuť křenu, který pak je v chuti dominantní. Při nižších procentech je gin zase příliš citrusový. Ve skutečnosti gin chutná velmi bohatě s jemnými citrusovými tóny, propisuje se nasládlá pomerančová chuť s výraznými jalovcovými tóny a zakončuje kořeněným, až příjemně štiplavým nádechem.Na chutě se jedná o velmi komplexní gin s dobrou vyvážeností a díky kořeněnému doběhu zůstává v ústech déle než ostatní giny. Žádná z chutí není výrazně dominantní tak, aby zakrývala ostatní a vše se skvěle doplňuje.
Thomas Dakin Gin mě oslovil, jelikož mám rád jalovcově výraznější giny, navíc tento, v kombinaci s netradičním křenem je výbornou volbou pro chuťově neobvyklý gin, který se dá pít při jakékoli příležitosti.
S čím gin míchat
Doporučuju přidat kousek pomeranče nebo pomerančovou kůru. Perfect serve dle destilérky je lístek koriandru a pomerančová kůra.