Heimat

Alkohol
43 %
Typ
London Dry
Původ
Holandsko

Informace o ginu

Heimat gin v černé hliněné lahvi s působivou, jednoduchou černobílou etiketou vzniká v sousedním Německu, v pěti generacemi prověřené palírně ovocných destilátů, nacházející se v oblasti charakteristické ovocnými sady a bohatými vinicemi. U zrodu ginu pak stojí tři přátelé, kteří díky přístupu do palírny, znalostem zdejších poměrů a lásky k ginu vytvořili vlastní produkt odrážející prostředí, ve kterém Heimat gin vzniká.

Do ginu se dostane celá paleta bylin přímo z okolí palírny, které jsou pečlivě ručně sbírány, stejně jako jablka a hrušky z místních sadů. Některé byliny pak pocházejí přímo z vlastní zahrádky destilérky a do lahve se dostane celkem 18 různých přísad. Hliněná láhev pak pomáhá ginu lehce dozrát a zakulatit se. Výsledkem je velmi jemný gin, který lze velmi dobře pít i samotný.

V chuti Heimat ginu je znát vyšší podíl ovoce, gin je výrazně nasládlý s lehkými bylinnými tóny v pozadí. Koření zde nehledejte, vše je podřízeno bylinkám a ovoci. Zprvu jsem byl zvědavý na hrušky, které jsou jednou z botanicals, ale společně s jablky a tymiánem dodávají Heimat ginu výrazně sladkou chuť, ve které se jednotlivé botanicals ztrácí. Zpočátku tedy v ústech udeří výrazná nasládlost, která trvá po celou dobu, jen se trošku zjemňuje a nastupují květinové a lehce nahořklé chutě bylin. V ústech zanechá lehce nasládlou bylinnou chuť. A jalovec? Ten tam někde taky je, jinak by se tomu nedalo říkat gin, ale je fakt šikovně schovanej.

Závěr. Dlouho jsem si říkal proč výrobci do ginu nepoužívají hrušky a byl jsem rád, že se tento gin objevil. Což se pak ukázalo jako mírné zklamání. Ve spojení s jablky je gin tak nasládlý, že chuť hrušky zaniká, stejně jako zakrývá zajímavou paletu bylin, která měla potenciál vytvořit chuťově bohatý profil. Heimat gin však bude skvělou volbou právě pro ty, pro které je klasický London Dry styl moc hořký.