Monkey 47

Alkohol
47 %
Typ
Distilled
Původ
Německo

Informace o ginu

V sousedním Německu, v černém lese (Schwarzwald) stojí destilérka, která produkuje jeden z nejzajímavějších a nejkomplexnějších ginů na světě. Nazvaná příznačně Black Forest Distillers rozjela vysokou ginovou hru uvedením Monkey47.

V běžném světě, kde se giny skládají z 5-15 ingrediencí, působí Monkey47 jako zjevení, skládá se totiž z neuvěřítelných 47(!) botanicals. Vypisovat je by bylo zbytečné, dlouhé a nezáživné, můžete si však být jisti, že v malé hnědé lahvičce s korkem najdete vše od jalovce, přes ovoce až po směs bylin a koření. Číslo v názvu, jak jste si již odvodili, má právě díky 47 botanicals. Výsledný destilát je pak ředěn na (nečekaných) 47% alkoholu.

Monkey47 je charakteristický svou příjemnou nasládlou vůní. Na chuti je velmi bohatý, ovšem popsat je jednotlivě dost dobře nejde, je jich jednoduše tolik najednou, že rozeznat je mezi sebou zvládnou jen skuteční mistři. Vcelku vše působí až překvapivě vyváženě, žádná z chutí není dominantní a i přes nespočet ingrediencí nepůsobí uměle nebo překombinovaně, jde o skvělý twist chutí a vůní za stálého doprovodu jalovcové chuti. I přes vyšší alkohol jde velmi dobře pít samotný, případně s minimem tonicu.

Jedná se o gin té nejvyšší kategorie, kromě vysokého počtu bylin má i vysokou cenovku cca 1 000 Kč/ 500 ml. V tomto případě ovšem vůbec nemusíte váhat zdali se vyšší cena vyplatí. Jde o jednoznačně jeden z top ginů na trhu a rozhodně má moje doporučení.